مزاياي سلامتي و تغذيه اي پودر كاكائو

۲۰ بازديد

مزاياي سلامتي و تغذيه اي پودر كاكائو

 

تصور مي شود كه كاكائو براي اولين بار توسط تمدن مايا در آمريكاي مركزي مورد استفاده قرار گرفته است.

در قرن شانزدهم توسط فاتحان اسپانيايي به اروپا معرفي شد و به سرعت به عنوان يك داروي تقويت سلامتي رواج يافت.

پودر كاكائو با خرد كردن لوبيا كاكائو و از بين بردن چربي يا كره كاكائو ساخته مي شود.

امروزه كاكائو به دليل نقش خود در توليد شكلات مشهور است. با اين حال ، تحقيقات مدرن نشان داده است كه در واقع حاوي تركيبات مهمي است كه مي تواند براي سلامتي شما مفيد باشد.

 

در اينجا 6 مورد از فوايد سلامتي و تغذيه اي پودر كاكائو آورده شده است. 

 1.      سرشار از پلي فنول هايي است كه چندين مزاياي سلامتي را به همراه دارند

 

پلي فنول ها به طور طبيعي آنتي اكسيدان هايي هستند كه در غذاهايي مانند ميوه ، سبزيجات ، چاي ، شكلات و شراب يافت مي شوند.

آنها به فوايد بيشماري از جمله سلامتي ، از جمله كاهش التهاب ، جريان بهتر خون ، كاهش فشار خون و افزايش كلسترول و قند خون مرتبط هستند

كاكائو يكي از غني ترين منابع پلي فنول است. به ويژه در فلاوانول ها كه داراي اثرات آنتي اكسيداني و ضد التهابي قوي هستند ، بسيار فراوان است.

با اين حال ، پردازش و گرم كردن كاكائو مي تواند باعث از بين رفتن خواص مفيد آن شود. همچنين براي كاهش تلخي اغلب با قليايي درمان مي شود كه منجر به كاهش 60 درصدي محتواي فلاوانول مي شود.

بنابراين در حالي كه كاكائو منبع بسيار خوبي از پلي فنول ها است ، همه محصولات حاوي كاكائو مزاياي مشابهي را ارائه نمي دهند.

كاكائو سرشار از پلي فنول است كه داراي مزاياي سلامتي قابل توجهي از جمله كاهش التهاب و بهبود سطح كلسترول است. با اين حال ، پردازش كاكائو به شكلات يا ساير محصولات مي تواند به ميزان قابل توجهي محتواي پلي فنول را كاهش دهد.

 2.      ممكن است فشار خون بالا را با بهبود سطح اكسيد نيتريك كاهش دهد

  1.  

كاكائو ، چه به صورت پودري و چه به شكل شكلات تيره ، ممكن است به كاهش فشار خون كمك كند

اين تأثير براي اولين بار در جزاير مشروبات الكلي كاكائو در آمريكاي مركزي مشاهده شد ، كه فشار خون بسيار كمتري نسبت به اقوام سرزمين غير كاكائويي خود داشتند

تصور مي شود كه فلاوانول هاي موجود در كاكائو باعث افزايش سطح اكسيد نيتريك در خون مي شوند كه مي توانند عملكرد رگ هاي خوني شما را تقويت كرده و فشار خون را كاهش دهند

يك بررسي آناليز 35 آزمايش را انجام داده است كه به بيماران 0.05-3.7 اونس (1.4-105 گرم) از محصولات كاكائو ، يا تقريباً 30-1218 ميلي گرم فلاوانول ارائه مي دهد. دريافت كه كاكائو كاهش ناچيز اما قابل توجهي از 2 ميلي متر جيوه در فشار خون ايجاد مي كند.

علاوه بر اين ، اين اثر در افرادي كه قبلاً فشار خون بالايي داشتند نسبت به افراد بدون آن و در افراد مسن نسبت به افراد جوان بيشتر بود

با اين حال ، به ياد داشته باشيد كه پردازش تعداد فلاوانولها را به ميزان قابل توجهي كاهش مي دهد ، بنابراين اثرات به احتمال زياد از يك نوار شكلات به طور متوسط ​​مشاهده نمي شود.

 3.      ممكن است خطر حمله قلبي و سكته مغزي را كاهش دهد

 

علاوه بر كاهش فشار خون ، به نظر مي رسد كاكائو خواص ديگري نيز دارد كه ممكن است خطر حمله قلبي و سكته مغزي شما را كاهش دهد

كاكائو غني از فلاوانول سطح اكسيد نيتريك در خون شما را بهبود مي بخشد ، كه شريان ها و رگ هاي خوني شما را شل كرده و گشاد مي كند و جريان خون را بهبود مي بخشد

علاوه بر اين ، به نظر مي رسد كاكائو باعث كاهش كلسترول LDL "بد" ، اثر رقيق كننده خون مشابه آسپرين ، بهبود قند خون و كاهش التهاب مي شود

اين خصوصيات با خطر كمتري از حمله قلبي ، نارسايي قلبي و سكته مغزي مرتبط بوده اند 

با بررسي نه مطالعه در 157809 نفر ، مشخص شد كه مصرف بيشتر شكلات با خطر قابل توجهي كمتر از بيماري هاي قلبي ، سكته مغزي و مرگ همراه است

دو مطالعه سوئدي دريافتند كه مصرف شكلات با ميزان كمتري از نارسايي قلبي در دوزهاي حداكثر يك وعده 0.7-1.1 اونس (19 تا 30 گرم) شكلات در روز مرتبط است ، اما در مصرف مقادير بالاتر اين اثر مشاهده نشد

اين نتايج حاكي از آن است كه مصرف مكرر مقادير كمي شكلات غني از كاكائو ممكن است مزاياي محافظتي براي قلب شما داشته باشد.

 4.      پلي فنول ها جريان خون را به سمت عملكرد مغز و مغز شما بهبود مي بخشند

 

مطالعات متعددي نشان داده اند كه پلي فنول ها ، مانند كاكائو ، ممكن است با بهبود عملكرد مغز و جريان خون ، خطر ابتلا به بيماري هاي عصبي را كاهش دهند.

فلاوانولها مي توانند از سد خوني مغزي عبور كرده و در مسير بيوشيميايي نقش داشته باشند

 5.      ممكن است از طريق مختلف باعث بهبود روحيه و علائم افسردگي شود

 

علاوه بر تأثير مثبت كاكائو بر انحطاط ذهني وابسته به سن ، اثر آن بر مغز نيز ممكن است باعث بهبود خلق و خو و علائم افسردگي شود

اثرات مثبت بر خلق و خو ممكن است ناشي از فلاوانول هاي كاكائو ، تبديل تريپتوفان به سروتونين تثبيت كننده خلقي ، محتواي كافئين آن يا صرفاً لذت حسي از خوردن شكلات باشد.

يك مطالعه در مورد مصرف شكلات و ميزان استرس در زنان باردار نشان داد كه مصرف بيشتر شكلات با كاهش استرس و بهبود خلق و خوي در نوزادان همراه است

علاوه بر اين ، يك مطالعه ديگر نشان داد كه نوشيدن كاكائو با پلي فنول بالا باعث افزايش آرامش و رضايت مي شود

علاوه بر اين ، يك مطالعه در سالمندان نشان داد كه خوردن شكلات با بهبود سلامت كلي و بهزيستي روانشناختي بهتر مرتبط است

در حالي كه نتايج اين مطالعات اوليه اميدواركننده است ، قبل از نتيجه گيري قطعي تر ، تحقيقات بيشتري در مورد تأثير كاكائو بر خلق و خو و افسردگي لازم است.

 6.      فلاوانولها ممكن است علائم ديابت نوع 2 را بهبود ببخشند

 

اگرچه مصرف بيش از حد شكلات مطمئناً براي كنترل قند خون مفيد نيست ، در حقيقت كاكائو اثرات ضد ديابتي دارد.

مطالعات لوله آزمايش نشان مي دهد كه فلاوانول هاي كاكائو مي توانند هضم و جذب كربوهيدرات را در روده كاهش دهند ، ترشح انسولين را بهبود بخشند ، التهاب را كاهش داده و جذب قند را از خون به عضله تحريك كنند .

برخي مطالعات نشان داده اند كه مصرف بيشتر فلاوانول ها ، از جمله كاكائو ، مي تواند در معرض خطر ابتلا به ديابت نوع 2 باشد

علاوه بر اين ، يك بررسي از مطالعات انساني نشان داد كه خوردن شكلات تيره غني از فلاوانول يا كاكائو مي تواند باعث كاهش حساسيت به انسولين ، بهبود قند خون و كاهش التهاب در افراد ديابتي و غير ديابتي شود .

عليرغم اين نتايج اميدواركننده ، برخي تحقيقات متناقض است كه برخي از تحقيقات حاكي از آن است كه تنها يك اثر محدود ، كنترل كمي بدتر از ابتلا به ديابت و يا تأثير آن را نداشته باشند

با اين وجود ، اين نتايج همراه با اثرات مثبت تر روي سلامت قلب نشان مي دهد كه پلي فنول هاي كاكائو ممكن است تأثير مثبتي در پيشگيري و كنترل ديابت داشته باشند ، اگرچه تحقيقات بيشتري لازم است.

 

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.